De vraag naar werknemers in cruciale beroepen is nog nooit zo hoog geweest in Nederland. In de kinderopvang is een schreeuwend tekort aan personeel. Door het planningsproces in de kinderopvang te digitaliseren en te automatiseren levert Ab Ovo een belangrijke bijdrage om het planningsproces slimmer te maken en veel werk uit handen te nemen.

De planning in de kinderopvang is zeer complex en tijdrovend. Dit werk wordt gedaan door kindplanners die met heel veel verschillende aanvragen vanuit ouders, wet -en regelgeving en de huidige planning rekening moeten houden bij het maken van een planning. Kindplanners zijn echte puzzelaars, maar het is een tijdrovende klus.

In samenwerking met KidsKonnect heeft het optimalisatieteam van Ab Ovo een planningsassistent ontwikkeld voor de kinderopvang. PACO staat voor Planning Assistant Child Organization. PACO kan met behulp van slimme algoritmes razendsnel plaatsingsmogelijkheden en scenario’s doorrekenen. Rekeninghoudend met de complexe wet -en regelgeving biedt PACO planningsvoorstellen aan de kindplanner. Met een druk op de knop wordt een voorstel geaccepteerd en verwerkt in de planning. Kindplanners hebben zo meer tijd voor de ontwikkeling van de kinderen en houden tijd over voor contact met ouders.

Ab Ovo ontwikkelt software die bedrijven “slimmer” maakt. Met ons team van specialisten in optimalisatie en analytics hebben wij al vele bedrijven geholpen met het optimaliseren van planningsprocessen in verschillende sectoren. De softwareontwikkelaars bij Ab Ovo hebben de unieke eigenschap dat zij een wiskundige achtergrond hebben. Wiskundige modellen optimaliseren en het bouwen van algoritmen zijn domeinonafhankelijk en PACO is daar het bewijs van.

Wil jij de planners in jouw organisatie ook voorzien van een assistent? Laat een bericht achter op request@ab-ovo.com en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

De video met meer informatie over PACO is hier te vinden, Een nieuw tijdperk voor planning binnen de kinderopvang | KidsKonnect